Kassuul Mozaiek, een bier dat al een tijdje op de wishlist stond om nog eens te brouwen. Dus werden de hopbloemen van de Mosaic in de brouwketel van Kassuul gegooid. Hoewel Mosaic een dubbeldoelhop is (bitterheid en aroma) hebben we hem enkel als aromahop gebruikt. Voor de bitterheid werd Simcoe meegekookt.
La Kassuul Mozaiek, une bière qui méritait un nouveau brassin :). Pour cela les houblons (cônes) Mosaic sont mis dans la casserole de Kassuul. Utilisé comme houblon qui met de l’amertume mais aussi l’arôme, il est mis en combinaison avec Simcoe, mais ceci uniquement comme houblon d’arôme.
De Mosaic werd enkel de laatste minuut van het koken en tijdens het whirlpoolen op 80° Celsius toegevoegd. Als gist werd de ‘French saison’ gebruikt. Dit is een ver ‘doorgaande’ gist met mooie esters van frisse zurigheid. Op 1002 SG was deze inderdaad uitgegist.
Le Mosaic est mis tout à la fin du brassin, à la dernière minute bien qu’au ‘whirlpool’ à 80°C. Cela permet de garder au maximum la saveur de la Mosaic. Comme levure c’est la ‘French Saison’ qui est mise dans le brassin pour faire son travail. Elle termine à 1002 SG finalement la fermentation.
Uiteindelijk konden we dan zes weken na de brouwdag de 75 cl. flessen vullen. En na het eerste proeven is het duidelijk dat dit een echt Kassuul bier is geworden. De mouten in balans naar volmondigheid en een lekker mondgevoel met een mooie combinatie van hop en gist 🙃.
Finalement on vient de remplir six semaines après le jour du brassin les bouteilles 75 cl. Et je peux vous assurer que c’est une bière vraiment Kassuul. Des flaveurs équilibrées du moût qui remplissent la bouche et relient les saveurs agréablement le houblon avec la levure 🙃.
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