De Saison vindt zijn oorsprong in de Henegouwse traditie van oogstbieren (farmhouse ales) . Hier evenwel kiezen we voor een iets zwaardere versie ‘La Garrigue’ (8,5% vol. alc.). Een bier dat zich wel kenmerkt door het behoud van de Saison eigenschappen (droog, ver doorgisten , fris-zurig maar ook kruidigheid en hop). Bohemian Weyermann gerst vormt het hoofdbestanddeel, samen met tarwe-, spelt- en caramout. Verder ook vlokken van gerst, tarwe en haver. Als hop worden Centennial en Cascade gebruikt. Op het einde van het kookproces worden enkele verse kruiden toegevoegd (de Garrigue 🙂 die voor een zachte kruidige toets zorgen, dit in contrast met het fruitig- licht zurig karakter. Je mag een zachtgeel (EBC 14), ongefilterd bier verwachten dat zowel bij een stoofpotje van vis, bbq maar ook bij een een kaasschotel kan passen.
La Saison trouve son origine dans la tradition des bières de récolte du Hainaut (farmhouse ales). Pour notre bière on choisit pour une version un peu plus lourde avec ‘La Garrigue’ (8,5% vol.alc.). Mais une bière qui a les caractéristiques du Saison, sec, une fermentation bien loin, frais-acide mais aussi goût d’épices et houblonné. Le moût est composé principalement par l’orge Weyermann Bohemian en combinaison avec froment-, épeautre- et caramoût. Puis encore des flocons de l’orge, froment et avoine. Pour les houblons on choisit Centennial et Cascade.A la fin du cuisson ils s’ajoutent un peu des herbes frais (la Garrigue) qui assurent un touche épicée, ceci en contraste avec les saveurs acide-fruités. Vous pouvez vous attendre une bière jaune claire, non-filtrée qu’on peut boire bien avec une cocotte des poissons, plats sauce tomates mais aussi bbq ou plateau des fromages.